sobota 21. září 2013

Dědictví Lauensteinů - Ricarda Jordanová

Dědictví Lauensteinů

Už jste četli tento skvělý a napínavý historický román od Ricardy Jordanové? Že ne? Tak to se máte na co těšit!


Představte si, že je vám na dané století prostě už moc( asi tak 24), jmenujete se Gerlin a žijete na panství svého otce. Máte výchovu patřičnou kněžně a staráte se o panství, tak jak nejlépe umíte. Představujete si, jak budete mít svatbu s tím, koho milujete nejvíc a najednou se ve vašem životě stane zvrat. Pán z hrabství Lauenstein zemře a vy si musíte na doporučení svého otce vzít jediného dědice tohoto hrabství a to je mu teprve 14. Dáváte otci najevo, že je pro vás hodně mladý, tedy dítě i pro všechny ostatní, ale z pokory si mladíka vezmete. 
Než se pátek s pátkem sejde, porodíte mu syna, ale jelikož je váš manžel neustále nemocný, opustí vás velmi brzy. A tady nastává zvrat největší... 

Jaký? To zjistíte přečtením tohoto napínavého historického románu, ve kterém je krásně popsána "idyla" a politika tehdejší doby, životy Židů a jejich zasazení do společnosti a život Eleonory Akvitánské, která Gerlin vychovala jako svou svěřenkyni.


Ricarda Jordanová

Narodila se v roce 1958 v Bochumi,vyrůstala zde a později v Detmoldu. Studovala literární vědu a historii. Ve své doktorské práci se věnovala dvorské kultuře středověku a středohornoněmeckým hrdinským eposům.Dnes žije autorka se sedmi koňmi, jedním mezkem, čtyřmi psy a jednou kočkou ve Španělsku jako spisovatelka na volné noze.

Další autorčiny knihy, které u nás vyšly:
Ranhojička





Ukázky z knihy:

„Dítě ne, Gerlin, ale... no... chlapec. Dietrich z Lauensteinu už má třináct jar, brzy mu bude čtrnáct. Zakrátko... už brzy... bude slavit své povýšení do rytířského stavu."Gerlin vytrhla svou ruku z té otcovy. „Čtrnáct? Takový kluk? To mi přece nemůžete udělat, otče! Je mi čtyřiadvacet! Nemůžete mě provdat za dítě!"

„Polibte mě alespoň jednou jedinkrát, dříve než..." Nevěděla, jak tu větu zakončit. Ale bylo jí jasné, že zítra něco skončí a něco nového začne. Florís se dál neptal. Přitáhl Gerlin k sobě a jeho rty slynuly s jejími. Možná ji tím polibkem posílal do manželství s Dietrichem, možná jím ona jeho posílala na smrt - Florís de Trillon rozhodně nebude nečinně přihlížet, pokud Roland Dietricha zabije a sebere mu léno. Dříve než k tomu dojde, vyzve ho Florís na souboj. A nikdo neví, co bude dál."

Knihu na recenzi darovalo knihkupectví 

MARTINUS.CZ  

Děkuji!!


Žádné komentáře:

Okomentovat