neděle 19. srpna 2012

@OAF_2012 - sobota



NA OPEN AIR FESTIVALU JAKO REPORTÉRKA O2 - 2.

Pokračování článku @OAF_2012 - pátek

SOBOTA
Krutá jsou stanová rána, alespoň pro mě. Snídani jsme si dovezli vlastní, tak jsme nemuseli stát tu šílenou frontu na snídaňové menu u stánku za akreditacemi. 




Po unavující procházce s kamarádem vyřídit cestu domů, jsme se vrátili do stanu (procházeli jsme opět kolem hrozitánské fronty, která už byla na obědy //dle času cca 11-12//) jsme se vrátili zpět do stanu a rozhodli se uvařit si oběd. Na programu šéfkuchaře bylo Kuře na paprice z pytlíku. Výborné jídlo na polní podmínky. Po obídku oddych a příprava na prohlídku Backstage.



Backstage
Prohlídka Backstage začínala u O2 stanu. Dostali jsme krásně růžovo-fialové náramky a vyrazili jako procesí asi 10ti lidí na prohlídku. U vstupu do BS si nás security prohlížel dost vyjukaně, ale projít jsme prošli. Dozvěděli jsme se, že zde jsou ubytováni všichni, kteří se o festival starají. O 20 000 návštěvníků se "stará" cca 500 lidí, včetně uklízečů, security apod. 
Při pohledu na obrovské červeno-žluté šapitó mě napadlo, že zde bude nějaká soukromá akce pro 'velké ryby', byli jsme však upozorněni, že zde je sklad festivalu. Veškerá zvuková technika a jiné věcičky, zde byli uschované a jen čekali na svou příležitost.
Procházet kolem tří obytných buněk s nálepkami ToiToi, určitě by vás ani ve snu nenapadlo, že se zde schovává celý 'mozek' operace a to i s velkým trezorem. Bylo nám řečeno, že odtud se řídí celý festival. Veškeré uklízecí, umývací, zařizující, hlídací a podobné věci. Navíc zde byl trezor, ze kterého se vyplácaly kapelám peníze. WOW koho by to napadlo ;) .. Já si představila spíše ústředí veřejných záchodků.
Prohlídka pokračovala k lidičkám, kteří se starali o hudbu a přenosy z festivalu. Okolo 50ti lidí zajišťovalo zvuk, videa a live přenos. Vše opět z malé buňky 'u plotu'. Celý štáb zářil i po dni vysílání a produkce a vážně ty lidi obdivuji. Smysl pro humor neztráceli i když museli být v jednom kole, což je pro takový tým asi potřebné.
Další návštěva byla PressCentra odkud se řešili tiskové věci. V pátek tiskovka s Fatboy Slimem a další dvě  se očekávaly. Bylo zde asi 1000500900 zásuvek a shromažďovaly se zde všechny informace o festivalu. 
Nakonec jsme byli převedeni za MainStage, kde se zrovna připravovala kapela. Nakouknout nahoru byl zážitek. 




Poté co nám vzali fialové náramky a my se rozloučili narazili jsme na partičku TicTaců.


Procházka po letišti, oběd v 'jídelní zóně' a návrat na Kašpárka v rohlíku, kteří zpívali na Main Stagi. Dostali mě písničkou o čůrání a myslím, že pokud měli v plánu publikum jen rozesmát povedlo se. 


Ledová tříšť a domácí bramboráček //úžasnej!!// zkrátili čekání na Annu K. Ta dorazila o malinko později. Zjistilo se, že mají technické problémy, ale Anička se nevzdala a zazpívala i bez sluchátek. Představila nový HIT a všechny určitě moc potěšila svou hudbou. Když zpívala svou písničku o nebi, tak v ten chmurný den vyšlo slunce. Asi nejvíc srdíčkový zážitek s celé soboty. Prostě krása.


Tisková konference s Amy MacDonald

Výlet do stanu na 'večeři', upravit a na tiskovku s Amy MacDonald. Podle videoklipů a fotografií jsem si jí představovala jinak. Byla však malinká a 1000x hezčí než na fotografiích, což potvrdil každý v místnosti. Měla droboulinký hlásek než v písních a byla taková drobounká celá. Když však začala odpovídat na otázky reportérů pookřála.
Na otázku " Co to máte na krku a má to nějaký váznam?" Odpověděla, že je to přívešek a ten se pověsí na řetízek a říká se tomu náhrdelník. Neměla jsem slov //smích//.
Na otázku o písních odpověděla, že neprodává písničky, ale celá alba, což je prý lepší. 
Při návštěvě Backstage dopoledne, jsme se také dozvěděli, že Amy jde na scénu bez zkoušky.




Po tiskovce s Amy jsme si odpočinuli ve VIP stanu a zaslechli Mandrage, kteří hráli na festivalu už podruhé. Praskl jim buben a tak kluci z Nightwork půjčili svůj. Hráli všechny své úžasné písničky a dokonce vybídli diváky, aby jim nahráli klip k jejich nové písničce na mobilní telefony. 
Nástroje hrály, klucí zpívali, lidé se bavili. Prostě paráda! Hlavně když před vámi stojí Karel Hynek z Na stojáka // pořád na HBO//.



Při Mandrage zapadlo sluníčko a my se přesunuli na první vystoupení v Česku Amy MaCDonald. Když začala zpívat byl to ještě větší zážitek než tiskovka, protože její hlas je při zpěvu úplně úžasný! Celé vystoupení jsem si naprosto šíleně moc užila. Byla to povedená show ! Amy chválila mezi songy Českou Republiku, dav šílel a atmosféra byla úžasná! Když Amy skončila dav skandoval její jméno a ona i s kapelou se vrátili aby zahráli další píseň. Prostě krása !





 // omlouvám se za kvalitu videí, ale v takovém davu nejde udržet ruku nekývat ;) //

SHRNUTÍ ->
Parádní akce, skvělá atmosféra, srdcové zážitky, skvělá setkání .. Jedním slovem = ÚŽASNÉ !

Děkuji ještě jednou @O2_cz za poskytnutí tohoto skvělého zážitku !!

1 komentář: