pátek 29. března 2013

Recenze - Deník zkrachovalé lásky


"Diář pro manažery nemusí vždy sloužit jen k záznamu termínů a kontatů a k zápiskům z nudných porad... Může se použít i jako deník - tajný deník o lásce..."
Žije s ním šest let, ale dohromady spolu byli nanejvýš rok. Ona má svou malou marmeládovou firmu a on tráví všechen svůj volný čas v Londýně. Ona myslí, že našla muže svých snů, on mluví ze spaní cizí jméno. Ona vybírá dárky k vánocům tak pečlivě až se člověku řinou slzy do očí, za něj je vybírá sekretářka. A co čem že to vlastně mluvím?

Hovořím zde o knize Sarah Harvey Deník zkrachovalé lásky. Jde o klasický román, kde se proplétá dokonalá láska s naivitou a strachem. Hlavní hrdinka Alice je dokonale zamilovaná do svého bohatého a úžasného přítele Nathana, ale jeden vánoční dárek dokáže podtrhnout oporné sloupy šestiletého vztahu. Slovník a diář jeho kanceláře? To přeci není možné!

A jak to všechno dopadne, když Alice konečně otevře oči a uvidí, co je Nathan skutečně zač? Bude si bránit svůj růžový domov s dokonalým přítelem nebo se vrhne do něčeho nového? Zviklají jí její pochybnosti, nebo zahodí celých šest let dokonalého soužití? Třicetiny se blíží a Alice by se měla co nejdříve rozhodnout.

Ukázky z knihy:

"Milý deníčku,dávej pozor na to, co si přeješ – mohlo by se ti to splnit! Tohle rčení mi vlastně vždycky připadalo hloupé. Co je špatného na tom, když člověk získá, co si přál?Třeba, že potom zjistí, že to, o čem se domníval, že si přeje, ve skutečnosti vůbec není to, co by chtěl...Tvoje Alice"


"Happy New Year! Bonne Année! Feliz Año Nuevo! Godt Nytår! Šťastný nový rok! Na zdraví, nový roku! Na zdraví, nový deníčku! Na zdraví, stará pisatelko deníčku! Na zdraví, všechno možné jen ne veselá, stará pisatelko deníčku...Až tak daleko to zašlo – připíjím sama sobě. Sedím tu se svým fungl novým deníkem v první den fungl nového roku, což by přece měla být radost. I já bych měla mít radost, být vysmátá, šťastná.Ale nejsem.Jsem nešťastná.A to je pro mě tak trochu něco jako zjevení, koneckonců mi to až dosud nedocházelo.No dobrá, ještě donedávna očividně unikala mojí pozornosti spousta jiných věcí. Především můj vztah k Nathanovi.Lépe řečeno, především ta okolnost, že už si nemůžu být jistá, jestli můj vztah k Nathanovi vůbec ještě existuje.Tak jako nový rok začíná 1. lednem a končí 31. prosincem, jako abeceda začíná písmenem A a končí písmenem Z, stejně tak má svůj začátek a konec úplně všechno. A já mám strašlivý pocit, že tenhle nový den, tenhle první den nového roku, je začátkem našeho konce.Proč mám po šesti letech milostného vztahu a soužití s jedním a tím samým mužem najednou takovýhle pocit?Protože mi k Vánocům daroval manažerský plánovací diář. Takový ten diář s jednou stránkou pro každý den nového roku. Perfektní deník. A slovník.Plánovací diář a slovník? K Vánocům?Kdo, prosím vás, daruje ženě svého srdce k Vánocům diář, který na poslední chvíli sebral v kanceláři, a slovník?Nathan, muž, kterého už šest let miluju a bydlím s ním. Ten to udělal.Všeobecně vzato by člověk někomu, koho miluje, přece něco takového k Vánocům nikdy nedaroval. Takže když to obrátím, znamená to, že Nathan, muž, s nímž jsem už šest let, mě nemiluje?"

Deník zkrachovalé lásky


Každá dívka či mladá žena někdy snila o tom, že jednoho dne potká prince na bílém koni, se kterým stráví celý život. Hrdinka bestselleru Alice Cooperová si muže svých snů představovala už jako malá holčička. Teď ho, zdá se, našla. Nathan Masters je pohledný, šarmantní, úspěšný, bohatý, zkrátka ideální partner. Jenže časem se ukáže, že vše není tak růžové, jak zpočátku vypadalo. Neobvyklý dar k Vánocům spustí lavinu událostí, díky nimž se začíná ukazovat Nathanova pravá tvář. Je čím dál zřejmější, že Alici čeká zásadní krok: zůstat s Nathanem, o kterém má pochybnosti, nebo začínat nový vztah s novým mužem? Oslava jejích třicetin se blíží a Alice se musí rozhodnout…


Knihu můžete koupit ZDE

Deník zkrachovalé lásky dalo k dispozici na recenzi knihkupectví Martinus.cz . Děkuji !

Žádné komentáře:

Okomentovat