středa 12. června 2013

Smlouva s Adamem - Učitel lásky (kniha)


Dočetli jsme odstíny šedi, temnoty, svobody. Zamávaly se slzami v očích panu Greyovi a nevíme kam dál? Anebo stále čekáme na Odstíny svobody a nevíme co do léta číst? Zahraničních knih se line asi miliarda a to mluvím jen o erotických románech, ale české, ty jsou přeci ještě lepší =)
Mám tu takový malý tip - Smlouva s Adamem - učitel lásky. Koukneme se pod obálku.

Sice jsem řekla pod, ale i na 'kabátek' se nesmí zapomínat. Nápis EROTIC a síťkované punčochy lákají, né že né. Když se kniha otočí na zadní stranu čteme PADESÁT ODSTÍNŮ... PO ČESKU. Hmm dobrý =) Ukázka z knihy a hurá dovnitř.

Pokud se na knihu budu koukat tak jako bych Odstíny nečetla byla by dokonalá. Skvělý rozjezd, poznávání hrdinů, seznamování paráda. Děj se rozjíždí zpomaluje, nadchne. Závěr je do poslední chvilky neznámý, vždy se najde nějaký zvrat což knihu dělá zajímavou.

Pokud knihu otevřu z pohledu 'zažrané' čtenářky Odstínů budu vždy v Adamovi hledat Christiana. Bude mi zde chybět Greyův přístup k rodině, minulost, která je nejasná a prostě a jasně jeho touhy a herna.

Smlouva s Adamem je méně erotická než odstíny, ale klade větší důraz na postavy. Na jejich pocity, nálady, s každou se seznámíme tak, abychom později chápali její úsudky a jednání. Dále se zde prolínají osudy tří kamarádek Eviin, Helenin a Šárčin, ze které je ovšem nejdůležitější ten Eviin. Co by to však bylo za úžasný příběh bez vedlejších postav, které se musejí vypořádat s nejrůznějšími životními problémy od smrti až po nevěru.

Kniha mi přinesla úsměv, slzy, potěšení. Autorka má pěkný a čtivý pohled na danou věc a mě bavil. Dávám knize veliké plus a doporučuji si ji přečíst dříve než Odstíny ;)


Jitka Volfová

Autorka se skrývá za tímto pseudonymem a bližší informace nejsou k nalezení.

Kniha se dá koupit ZDE.


Knihu na recenzi dodalo internetové knihkupectví Martinus.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat